Plaža Ljubavi

Da nije potrebno mnogo toga, već najpre želja i volja da bi se napravilo nešto lepo, dokaz je i Milenko Govedarica u čijem vlasništvu se nalazi jedna od plaža, koje se smatraju posebno atraktivnim.

Plaža ljubavi, kako ju je nazvao, udaljena je oko 10 kilometara od grada Višegrada i nalazi se na reci Rzav.

Obilje entuzijama i želja da se svima omogući uživanje u prirodnim lepotama, kojima ovaj predeo obiluje, bile su zvezda vodilja Milenku. A ko ne želi da se kupa, ima mogućnost da pešači i istražuje, inače izuzetno bogatu okolinu.

Idealno mesto za ljubitelje prirode

Iako ima u planu i izgradnju kamp kućica, u kojima bi posetioci mogli da budu smešteni, Milenko ne krije da želi da ponudu proširi i na upoznavanje istorijskih znamenitosti tog područja, s obzirom na to da se u blizini nalaze i ostaci starog grada Dobruna.

Tokom 15. veka je Grad proklete Jerine, kako se još Dobrun naziva, bio jedan od najznačajnijih. Osim župskog dvora, tu su postojale i kule stražarnice. Njih ukupno tri. Danas se sa magistralnog puta primećuju samo njihovi ostaci, iako su u posebnom predgrađu ovog starog grada ranije obitavali dubrovački trgovci, koliko je poznato.

Osim ostataka Dobruna, u okolini Plaže ljubavi se nalazi i fenomenalna priroda. Kupanje ovde bezbedno, budući da je reka Rzav tu mahom plitka i bez brzaka, a izuzetno čista.

Zapratite nas